> Arbeidsmarktinformatie

Arbeidsmarktinformatie

De arbeidsmarkt verandert. De coronacrisis heeft een heftige, onverwachte en onvoorspelbare invloed op de kansen op de arbeidsmarkt. Dit heeft voor veel mensen effect op hun werk en hun mogelijkheden. 

Soms is het verstandig om te kijken naar een andere richting dan waar je in werkte en kan daarbij een om- of bijscholing nodig zijn. De arbeidsmarkt is constant in beweging, en het is verstandig dit mee te nemen in het maken van een keuze. Zo verdwijnt veel administratief werk maar is de vraag naar bijvoorbeeld zorg en technisch personeel juist heel groot.

Op deze pagina vertellen we je waar je meer informatie vindt over de beroepen waar veel vraag is naar personeel en beroepen waarbij het juist goed is ook voor andere functies open te staan.

 

Kansrijke beroepen

Klik op de afbeelding voor meer informatie over en een overzicht van kansrijke beroepen. 

 

Overstapberoepen

In sommige sectoren verdwijnt veel werk waardoor het moeilijk kan zijn om een baan te vinden. Voorbeeldberoepen waarbij dat het geval is zijn receptioniste, administratief medewerker of sociaal-cultureel werker. Het kan dan verstandig zijn om te kijken of de vaardigheden en kennis ook in een ander beroep zijn in te zetten. 

Klik hier voor meer informatie over en voorbeelden van overstapberoepen. 

 

Arbeidsmarktontwikkeling

UWV doet constant onderzoek naar de arbeidsmarkt en brengt van een aantal sectoren de belangrijkste arbeidsmarktontwikkelingen in beeld: werkgelegenheid en vacatures, tekorten en overschotten, en de kansen voor studenten en werkzoekenden.

Op de website van UWV vind je actuele informatie over de arbeidsmarkt.

 

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Leerwerkloket Haarlem.