> Arbeidsmarktinformatie

Arbeidsmarktinformatie

De arbeidsmarkt verandert. Steeds vaker verschijnen er berichten van werkgevers die moeite hebben geschikt personeel te vinden. Toch zijn er ook veel mensen op zoek naar een (andere) baan. Vraag en aanbod sluiten op de arbeidsmarkt niet altijd bij elkaar aan.

Soms zorgt dit er voor dat je bij je zoektocht naar een baan meer kans maakt in een andere richting dan waar je werkte en daarbij kan een om- of bijscholing nodig zijn. Zo verdwijnt veel administratief werk maar is de vraag naar bijvoorbeeld zorg en ICT personeel juist heel groot.

Op deze pagina vertellen we je waar je meer informatie vindt over de beroepen waar veel vraag is naar personeel en beroepen waarbij het juist goed is ook voor andere functies open te staan.

Moeilijk vervulbare vacatures

Klik op de afbeelding voor meer informatie over moeilijk vervulbare vacatures. 

Overstapberoepen

In sommige sectoren verdwijnt veel werk waardoor het moeilijk kan zijn om een baan te vinden. Voorbeeldberoepen waarbij dat het geval is zijn receptioniste, administratief medewerker of sociaal-cultureel werker. Het kan dan verstandig zijn om te kijken of de vaardigheden en kennis ook in een ander beroep zijn in te zetten. Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie over overstapberoepen. 

 

Arbeidsmarktontwikkeling

UWV doet constant onderzoek naar de arbeidsmarkt en brengt van een aantal sectoren de belangrijkste arbeidsmarktontwikkelingen in beeld: werkgelegenheid en vacatures, tekorten en overschotten, en de kansen voor studenten en werkzoekenden.

Je vindt op de website informatie over de volgende sectoren: bouwnijverheid, detailhandel, financiële dienstverlening, groothandel, horeca, catering en verblijfsrecreatie, installatiebranche, land- en tuinbouw, metaal- technologische industrie, motorvoertuigen en tweewielers, onderwijs, overheid, procesindustrie, sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang, uitzendwerk, vervoer en logistiek, webwinkels, zorg. 

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Leren en Werken Haarlem.